Biografie

INCEPUTURI

In 1986-noiembrie am hotarat sa formez o trupa de rock si am inceput sa caut printre cunostintele mele oameni care aveau legaturi cu muzica.L-am gasit pe Florin Murgu-Jumarles- baiatul pianistului Teatrului Evreiesc din Bucuresti-Clape, Liviu Caldarescu-ChitaraBass,Niky Stan-Tobe .Dupa plecarea in armata a lui Liviu Caldarescu a fost cooptat Alexie Ovidiu-Bobby la chitara armonie Astfel am fondat trupa Eutherpe ulterior figurand sub titulatura de Trident.

Prima sala de repetitie a fost o camera de paianta cu pamant pe jos,foarte joasa si intunecoasa

in cladirea ACM4,avand vecini de cladire pe IRIS in perioada grea  prin care treceau si ei ca si noi din cauza cenzurii ceausiste.

Dupa ce nu am mai inghitit si vorbele lui Tanti Paulina-consumatoare convinsa de alcool in vederea cresterii imunitatii fata de bolile secolului respectiv,am emigrat intr-o sala de repetitie a unui liceu din spatele pietei Rosetti.unde am stat aproximativ pana in 1987 cand nu ne-am mai inteles cu doamnele profesoare de la seral in ideea ca deranjam nitel cursurile si spagile cu cantarile noastre.

A urmat perioada salii de repetitie la ICRAL SECTOR 3 unde am repetat pana in martie 1989 cand  l-am cunoscut pe Marius Constantinescu,un impresar super care ne-a ajutat cu sala de repetitie dinPreoteasa unde am si ramas pana dupa revolutie.

La inceput am impartit o salita de 2/3m cu trupa Spot avand vecini trupa Total si Trupa Crepuscul cu Doru Ionescu(de la Timpul Chitarelor/TVR2) impreuna cu Mirela Paun.Dupa aceea ne-am vazut visul cu ochii adica am capatat propria sala de repetitie.A mai activat ca tobosar si Adomnicai Traian baiatul doamnei Adina Adomnicai de la Opera Romana.

Dupa ce am definitivat mai multe piese am participat la o preselectie pentru Festivalul Muzicii Studentesti-de la Targu Mures,desfasurata pe scena de la Preoteasa urmand sa primesc numele de INTERVAL de la un bun colaborator al nostru .

Au urmat schimbari de componenta ,Bobby a plecat in armata sa serveasca patria sau un coniac,nu mai stiu exact ce servea.

Cu Mihai Gatlan-Miky-am cantat la un festival de rock de la Miercurea-Ciuc in octombrie 1989  dealtfel fiind primul si ultimul concert la care acesta a participat ca solist vocal.

A urmat nenorocita de revolutie in care am pierdut un prieten si un vocal cu mari perspective

pe Mihai Lucretiu Gatlan,el fiind prima victima a Revolutiei din 1989.

Un concert in memoria celor rapusi la Revolutie a avut loc in februarie 1990 unde am cantat in formula Tica Valentin/CH Solo/Vocal,Stoica Valentin/CH Armonie,Cornel Beraru-CH Bass si Gavrila Nini –Tobe.

Dupa acest concert au loc din nou schimbari in componenta trupei aparand pe tapet Dorel Cudan-Tobe (Ex FUNDAL) Adrian Sarbu-Chitara,Ionut Calota –Ch.Bass,Costica Sandu-Vocal.

Repetitiile se tineau in Casa de Cultura Infratirea intre Popoare din Pajura.

In 1991 trupa se muta in Teatrul Giulesti vecini cu Florin Calinescu si a lui Chestiunea Zilei.

Vremuri frumoase cu cantari si inregistrarea unei matrite de disc ramasa atarnata si acum prin Cardex-ul din Radio Romania,care nu a mai fost editat din lipsa de fonduri,impresar si minte mai ales, asa ca am parasit trupa in urma mea avand loc numeroase schimbari de componenta pana la inmormantarea trupei  si incetarea activitatii muzicale.

Acum un an si 7 luni am incercat sa refac mitul INTERVAL in formula Tica Valentin/CH SOLO/VOCAL,Ristea Sorin-Farfui-TOBE,Parcalabu Ovidiu-Bass,Criste Florin-CH ARMONIE,formula cu care am sustinut doua concerte  in 2010.

Aceasta formula a tinut pana in decembrie 2010 dupa care m-am vazut nevoit sa schimb din nou componenta dupa cum urmeaza:

Tica Valentin Chitara Solo/Vocal

Stroescu Andrei-Andy-Chitara Armonie

Dragos Serbanescu-Chitara Bass(Ex INTERVAL 1988)

Romaniuc Andrei-Tobe

Nita Alexandru-Impresar

4 comments

 1. SISIF says:

  Sal
  nu am auzit de voi pana in seara asta -scorpions- cu toate ca sunteti la fel de “vechi” ca si mine , poate eu mai ruginit, am fost mult timp cu Quart-ul ala vechi cunosc toti “dracii” din rockul batran incepand cu Nicu PH si agariciul de Tandarica si terminand cu Daminescu si rahatul de trupa Columna (parerea mea) sau pe “marele muzician” Pocorski sau pe Dumitru Tunsoiu alias Liviu Tudan dar de voi din pcate nu am auzit (cred) mi-a spus fiul meu in seara asta can a venit de la Scorpions unde a fost cu Andra Asa ca m-am pus pe ascultat INTERVAL si am ramas paf tineti-o tot asa baieti ca merge bine mi-a placut Anarhie suna super si restul ce e pe yout…. UP THE IRONS .
  Cu stima
  Sisif

 2. Andrei Costa says:

  Am ascultat inainte de 89 trupa Interval intr-un concert in Bucuresti. Imi amintesc faptul ca mi-a lasat o impresie foarte buna fiind vorba de hard-rock curat. La acea vreme erau niste trupe adevarate, cum ar fi Icar, Incognito, Voltaj (cu Bogdan Cristea – solist vocal sau cu Cristian Ilie – vocal)

 3. Iata ca am gasit asta pagina web despre Biografie | Trupa
  Interval, cautand despre maramu. Acum tre sa recunosc ca faci treaba super.
  iti recomand sa vezi si pagina http://cazare-maramures.net un site despre maramureseni.

  Mult spor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*